Hogedruk reiniging

HD Reiniging

Professionele hogedruk reiniging

Naast glasbewassing en schoonmaak is hogedruk reiniging een specialisatie waar Lutter B.V. in uitblinkt. Met behulp van onze eigen hogedrukreinigers in alle soorten en maten zijn wij in staat om in vrijwel alle situaties het gewenste resultaat te behalen. Door ons grote aantal jaren ervaring, kunnen wij u vakkundig en professioneel van dienst zijn. Of het nu gaat om het reinigen van sandwich gevelpanelen, een stenen gevel of bestrating.

Glazenwasser Amsterdam

Gevel reiniging

Door langdurige weersinvloeden raken geveldelen vroeg of laat verweerd. Het reinigen van een gevel is niet alleen voor visuele doeleinden. Het is ook noodzakelijk om vochtdoorslag en vochtschade te voorkomen. Door tijdig de gevel te laten reinigen, draagt u bij aan de levensduur van het gebouw.

Gebaseerd op het type gevel bepalen we het plan van aanpak. Op basis van dit plan gaan wij aan de slag om de gevel weer zo goed als nieuw te krijgen. We raden altijd aan om de gevel na het reinigen te (laten) impregneren. Hierbij wordt er een water- en vuilafstotende laag aangebracht die ervoor zorgt dat de er geen vocht in de poreuze gevelstenen kan treken. De vervuiling van de gevel wordt hierdoor vertraagd.

Gevelreiniging Amsterdam
Glazenwasser Amsterdam

Stoom reinigen

Stoomreiniging heeft net een andere werkwijze dan hogedrukreinigen. Zo heeft reiniging met stoom heeft juist weinig druk (ca. 60 bar), maar maken we juist gebruik van een hoge tempratuur (140 ºC). Dit maakt stoomreinigen bij uitstek geschikt voor het reinigen van houten gevels. Denk hierbij aan Red Cedar-, Douglas- en zelfs vurenhout. Ook voor het reinigen van markiezen is stoomreinigen een verstandige keuze. Stoomreiniging brengt geen schade aan het te behandelen oppervlak door de lage druk waarmee het wordt gereinigd.

Na het stoomreinigen is het, net als bij gevelreiniging, verstandig om het oppervlak te behandelen met en (Nano) impregneermiddel. Dit voorkomt dat het oppervlak minder vocht opneemt en daardoor een duurzamer resultaat zal geven.

Houten gevel reinigen
Glazenwasser Amsterdam

HD reinigen infra sector

Lutter B.V. is naast de zakelijke en particuliere markt, ook actief in de infrasector. Wij verzorgen al een aantal jaar de hogedrukreiniging van diverse grote objecten door het hele land. Van tunnelwanden en geluidsschermen tot het reinigen van tunnel bordessen.

Voor dit type werkzaamheden is het een must om professioneel materieel in eigen beheer te hebben. Lutter B.V. beschikt over een arsenaal aan professionele materialen en vakkundig personeel om klussen in de infrasector naar behoren uit te voeren.

Hogedruk reinigen infra

GEVEL REINIGEN MET BEHULP VAN DE TUCKERPOLE

In sommige situaties kiezen we ervoor om de tuckerpole in te zetten in plaats van de hogedrukreiniger. Dit kan diverse redenen hebben, maar veel voorkomende redenen zijn de kosten, het beste eindresultaat of de veiligheid van bewoner en personeel.

Van origine is de tuckerpole een systeem voor de glasbewassing. Naast glasbewassing is de tuckerpole ook geschikt voor het reinigen van diverse gevels en/of gevelpanelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als we te maken krijgen met sandwich gevelpanelen of geschilderde balustrade elementen. Op basis van uw situatie kan er besloten worden om voor deze optie te kiezen.

Glazenwasser Amsterdam

Mogelijkheden van het reinigen m.b.v. de tuckerpole

  • Gebruik van de hogedrukreiniger niet nodig
  • Eventueel te gebruiken met een chemie toevoeging voor extra reiniging
  • Tot ruim 15 meter hoogte (4 etages) werken zonder hoogwerker
  • Kostenbesparend
  • 100% veilig werken
Gevelplaten laten reinigen Amsterdam