Hogedruk reiniging

HD Reiniging

Professionele hogedruk reiniging

Naast glasbewassing en schoonmaak is hogedruk reiniging een specialisatie waar Lutter B.V. in uitblinkt. Met behulp van professionele hogedruk reinigers in alle soorten en mate en hoogwerkers in eigen beheer zijn wij in staat om in vrijwel alle situaties het gewenste eindresultaat te behalen. Als het gaat om hogedruk reiniging, komt er vaak meer bij kijken dan even voor te rijden en aan de werkzaamheden beginnen. Een goede voorbereiding en een plan van aanpak zijn essentieel. Door veel ervaring kan Lutter B.V. u op elk vlak ondersteunen. Of het nu gaat om het reinigen van een sandwich gevelpanelen, een stenen gevel of bestrating.

Glazenwasser Amsterdam

Gevel reiniging

Door langdurige weersinvloeden raken geveldelen  verweert en worden geveldelen door verschillende oorzaken ontsiert. Het reinigen van een gevel is niet alleen een visueel metamorfose, maar is ook noodzakelijk om vocht doorslag en vorstschade te voorkomen. Het tijdig laten reinigen van de gevel draagt bij aan de levensduur van het gebouw.

Gebaseerd op de type gevel bepalen we een plan van aanpak. Op basis daarvan gaan we aan de slag om de gehele gevel weer zo goed als nieuw te krijgen. Na het reinigen raden we aan om de gevel vervolgens te impregneren. Bij het impregneren wordt er een water en vuil afstotende laag op de gevel aangebracht. Een kleurloze en ademende laag wordt aangebracht die verhindert dat er vocht de poreuze gevelstenen kan intrekken, maar het vocht kan er wel uit waardoor de gevelstenen kunnen blijven ademen. De vervuiling van de gevel wordt hierdoor afgeremd.

Gevelreiniging Amsterdam
Glazenwasser Amsterdam

Stoom reinigen

Stoom reinigen is een net iets andere toepassing dan hogedruk reinigen. Tijdens het stoom reinigen maak je juist gebruik van weinig druk (circa 60bar), maar juist met een hele hoge temperatuur (circa 140 graden celcius). Dit maakt stoom reinigen bij uitstek geschikt voor het reinigen van houten gevels. Denk hierbij een red cedar, douglas en zelfs vurenhout. Maar ook voor het reinigen van markiezen is stoom reinigen een verstandige keuze.

Het stoom reinigen brengt geen schade aan het te behandelen oppervlak door de lage druk waarmee het wordt gereinigd. Dit maakt het een duurzame oplossing.

Na het stoom reinigen is het uiteraard ook verstandig om het oppervlak te behandelen met een (nano) impregneermiddel. Dit voorkomt dat het oppervlak minder vocht opneemt, waardoor het resultaat duurzamer zal zijn.

Houten gevel reinigen
Glazenwasser Amsterdam

HD reinigen infra sector

Naast de zakelijke en particuliere markt is Lutter B.V. ook actief in de infra sector. Zo verzorgen wij al enkele jaren de hogedruk reinigen van diverse objecten door het hele land. De werkzaamheden lopen uiteen van het hogedruk reinigen van tunnel wanden en geluidschermen tot het compleet reinigen van tunnel bordessen van tunnel ingangen.

Voor deze werkzaamheden is het hebben van professioneel materiaal in eigen beheer een must. Uiteraard beschikt Lutter B.V. over een compleet arsenaal aan professioneel materiaal en personeel om dergelijke klussen vakkundig uit te voeren. 

Hogedruk reinigen infra

GEVEL REINIGEN MET BEHULP VAN DE TUCKERPOLE

In sommige situaties kan er worden gekozen voor het inzetten van de tuckerpole in plaats van de hogedruk reiniger voor het reinigen van gevels. Dit kan diverse redenen hebben. Denk hierbij aan de kosten, het eindresultaat of veiligheid.

Van origine is de tuckerpole een systeem voor de glasbewassing. Echter is het ook uitermate geschikt voor het reinigen van diverse gevels en/of gevelpanelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in het geval van sandwich gevelpanelen of geschilderde balustrade elementen. Op basis van de situatie kan er besloten worden om voor deze oplossing te kiezen. 

Glazenwasser Amsterdam

Mogelijkheden van het reinigen m.b.v. de tuckerpole

  • Geen gebruik van een hogedruk
  • Eventueel te gebruiken met een chemie toevoeging voor extra reiniging
  • Tot ruim 15 hoogte werken zonder hoogwerker (4 etages)
  • Kostenbesparend
  • 100% veilig werken
Gevelplaten laten reinigen Amsterdam